5 причини, поради които се нуждаете от хранителен треньор

image

5 причини, поради които се нуждаете от хранителен треньор

Случвало ли ви се да тренирате неуморно във фитнеса, но да не постигате желаните резултати? Или пък се храните здравословно през деня, но когато дойде време за чай, се тъпчете с храна, като си намирате всякакви сладки или солени закуски? Без значение в какво положение се намирате, време е да се откажете от модните диети и да си намерите хранителен треньор.

1. Какво представлява хранителният треньор – коуч?

Хранителният треньор, срещан все по-често със синонима коуч (от англ. Coach – треньор) казано най-кратко е човек, който насочва в правилната посока и помага да се придържате към нея. Хранителните треньори предлагат нещо повече от планове за здравословно хранене. Те помагат да разработите най-добрия план за вас, вашия тип тяло и начин на живот.

Неслучайно те помагат да разработите план заедно, а не изготвят сами и с това тяхната работа да приключи тяхната работа. Когато вложите време, сили, енергия в даденото нещо е много по-вероятно да се придържате към него. Хранителният план трябва да е промяна на живота, а не просто спазване на диета. Затова заедно с коуча, ще поемете по пътя към по-здравословния живот.

Треньорите по хранене не трябва да предоставят услуги, които са запазени за медицински специалисти. Такива са хранителна терапия за лечение на болести, диагностициране или лечение на хранителни разстройства, или предписване на специфични планове за хранене в съответствие със заболяване.

Ето някои от причините, поради които хранителният треньор може да бъде липсващото парче от пъзела, когато става въпрос за постигане на целите за здраве и фитнес:

  • Отговорност

Независимо дали се опитвате да свалите над 10 килограма или просто се надявате да прехвърлите последните няколко килограма, за да постигнете целта си, всяка помощ ще бъде от полза. Имаме лични треньори, инструктори или приятели за тренировки, които помагат да се придържаме към правилния път, така че защо да не получим експертен съвет и по отношение на диетата?

В края на краищата, за да се постигнете намаляване на теглото, е необходимо 80% диета и 20% упражнения. Наличието на хранителен треньор означава, че не само ще получите експертна помощ, планове и цели, но най-важното е, че ще имате някой, който да ви държи отговорни, да следи диетата и да ви окуражава по време на успехите.

  • Експертни съвети

В днешно време има толкова много информация за това какво е подходящо за организма и какво не. Съществуват стотици разновидности на всякакви диети, които претендират, че са най-добрите – диета на гладно 5:2, Кето и Палео и тн. Имат ли смисъл диетите? Треньорът по хранене ще изготви план, който е изцяло съобразен с вас, вместо да следвате диета, която вероятно няма да е подходяща и няма да работи за вашите цели.

Най-добрата диета е тази, към която можем да се придържаме за по-дълго време. Всички сме различни и всеки човек има свои собствени цели и препятствия. Хранителният треньор ще предостави всичко необходимо, за да започнете пътуването си към здравето и да се придържате към него.

  • Постоянна подкрепа

По време на пътуването към по-доброто здраве и физическа форма най-голямото предизвикателство е началото. Разбира се, това не означава, че по пътя няма много различни предизвикателства – наличието на коуч ще ви осигури подкрепа през всички етапи.

Знаем, че е трудно да се придържате към нов хранителен режим, към тренировките и да се пазите от всички изкушения, които заобикалят. Хранителният треньор ще бъде на ваше разположение и с актуализирани съвети или планове, когато преминавате през промяна в начина на живот или промяна на целите.

2. Става дума за нещо повече от „диета“

Здравословният начин на живот е нещо много повече от броене на калории или макронутриенти. Хранителният треньор ще ви помогне да оцените всички аспекти на живот и да създадете набор от решения, които са насочени към цялостното благосъстояние, а не само към промяна на това, което ядете.

Няма да имате полза, ако спазвате диета за 2-3 месеца, свалите желаните килограми и се върнете към нормалния си начин на живот. Промяната трябва да е перманентна и да промени вредните навици, които са ви довели до сегашното състояние. Хранителните треньори ще помогнат, като разбият процеса на управляеми стъпки, които ще бъдат трайни и устойчиви.

3. Резултати

Не на последно място, хранителният треньор гарантирано ще постигне желаните от вас резултати. Ще бъдете спокойни, когато знаете, че ако нещо в хранителния план е трудно за вас, треньорът ще ви подкрепи, мотивира и ще даде съвети по как да го преодолеете.

Може да си запишете час за преглед бързо и лесно още тук.
Ако се колебаете, може да се възползвате от онлайн консултациите – да зададете писмено въпроса си и да споделите какво Ви тревожи към избрания от Вас лекар.

Запишете час за онлайн консултация сега или задайте писмено въпросите си. Не отлагайте! Грижата за Вашето здраве е най-важна.